Børn & unge

BØRN OG UNGE

 

Der er mange gode grunde til at kontakte en privat-praktiserende psykolog - især, når det gælder ens børn.


Psykiske problemer er i vore dage udbredt blandt børn og unge i et omfang, der bekymrer mange – især, men ikke kun, forældre. Stress, angst og depression er måske de mest omtalte/synlige problemer, men mange andre ting presser sig også på – skolefobi, præstationsangst, selvskade, autisme/Aspergers Syndrom, ADHD, (køns)identitet og seksualitet er blot nogle af de udfordringer, børn og unge og deres familier må kæmpe med.

Det er nærliggende at overveje, om det er en medvirkende årsag, at vi i disse år lever i et samfund, hvor der stilles stadig større krav til både børn og deres forældre. Hvis børnene eller forældrene selv kunne løse alle deres vanskeligheder bare ved at "tage sig sammen", havde de gjort det forlængst.

Samtidig står forældre og andre pårørende mere i vildrede, end nogen kan huske at have set i tidligere generationer. Skal vi støtte eller kræve? Nurse eller presse? Hvor kan jeg henvende mig, hvis mit barn har det svært? Hvis jeg frygter, at der er noget alvorligt galt – og måske især har brug for kvalificeret rådgivning om, hvad jeg skal gøre, eller ikke gøre?

Færre og færre oplever, at skolen, børnehaven eller lægen har svarene – og det er ikke alle steder, PPR har mulighed for at stille hurtigt op, ligesom ikke alle føler sig afklaret selv efter mødet med kommunen. Der er også nogle forældre, der oplever at stå med ubesvarede spørgsmål, selv når de vender tilbage fra børnepsykiatrien - eller når VISO har været på besøg.


RÅDGIVNING - AFKLARING - TERAPI - SUPERVISION

Det kan være, du gerne vil vide mere om, eller har brug for hjælp til, ting, der bekymrer dig som forælder eller pårørende i forhold til et barn - eller i forhold til et barn, du arbejder med som professionel - som f.eks.:

Få mere at vide om børn, unge og psykologi her: